Így működik egy weboldal ráncfelvarrása

A weboldalak minőségét és teljesítését több különböző tulajdonság alapján határozzák meg. Két nagyon fontos mérőszám a sok közül, a kattintások száma és az olvasók az oldalon eltöltött ideje.

Ha ez a két mutató jól teljesít, biztosak lehetünk benne, hogy rendkívül népszerű weboldallal van dolgunk. De hogyan érhetjük ezt el? Vajon a szerencsén múlik az egész, vagy tehetünk is érte valamit? Vagy mit kell tenni annak érdekében, hogy egy projekt a rezsi kitermelésén kívül komoly hasznos is hajtson?

Először is rendbe kell tenni a weboldal SEO dolgait

Ahhoz, hogy az imént említett két mutatónk kiemelkedő legyen néhány apró, viszont annál fontosabb lépésre lesz szükségünk. Ezeket alkalmazzuk együtt, hogy közösen fejtsék ki hatásaikat, így biztosabb a siker.

Először is vegyük a kattintások számát. Ahhoz, hogy könnyedén megtaláljanak bennünket, optimalizálnunk kell a tartalmat néhány bizonyos kulcsszó köré. Ennek a néhány szónak a lehető legtöbbször meg kell jelennie a szövegben, annak érdekébe, hogy a keresőmotorok könnyedén megtalálják őket és a gyakoriság miatt kiemelten kezeljék a tartalmat.

Fontos, hogy ne értelmetlen szövegkörnyezete kerüljenek a kulcsszavak és ne is forduljon elő szóismétlés. Ha ezekre képesek vagyunk odafigyelni, minden bizonnyal emelkedni fog kattintásaink száma és több látogatót fogunk bevonzani.

Innentől már kicsivel könnyebb dolgunk van, már csak meg kell tartanunk a látogatókat. Néhány ésszerű trükkel szinte csodákat tehetünk. Csupán annyit kell tennünk, hogy az oldalunkon megjelenő, keresőoptimalizált szöveg legyen érdekes és kösse le az emberek figyelmét.

Oldalunknak adjunk egy kellemes letisztult megjelenést, hogy az emberek ne érezzék nyomasztónak és szívesen olvassanak cikkeket. Töltsünk fel képeket, így néhány plusz másodpercet nyerhetünk a látogatási idő tekintetében, míg az emberek a képeket nézegetik.

Mellőzzük az idegesítő és túl sok reklámot, nehogy az emberek inkább kiikszeljék az oldalt. Alkalmazzunk kellemes nem túlságosan uralkodó színeket, megfelelő méretű gombokat és esztétikus elrendezést.

Ha ezek a feltételek mind teljesülnek egy oldalon garantáltan nagy forgalmat fog generálni. A keresőoptimalizált szöveg bevonzza a látogatókat, a szép külső és érdekes tartalmak pedig megtartják őket, sőt, még az is lehet, hogy ismerőseiknek is tovább küldik.

A linképítés sem maradhat el

A weboldal Google-ben elfoglalt helyezése javításának csak az első lépése a SEO szövegírás, hiszen ugyanilyen fontos az oldalra mutató linkek megszerzése. Ennek egyik leggyakoribb módja a linképítés, amihez SEO szakértő szükséges.

A linképítés is olyan folyamatos feladat, ahol nem lehet gyors sikereket elérni. A legjobb helyezések megszerzéséhez folyamatos, hónapokig, vagy akár évekig tartó munka szükséges. Ha azonban nem adjuk fel, akkor esélyünk nyílik arra, hogy ingyen látogatókat kapjunk a Google keresőjéből, és még több bevételre tegyünk szert.

Még szintén kedvelheted...