Hogyan válasszuk ki a megfelelő pelenkát?

Amikor nagybevásárlásra indul az ember és a baba-mama részleghez érkezünk, rengeteg pelus márka, fajta és méret tömkelege fogad minket. Jobb esetben még pelenka akció is van érvényben.

Ekkor jön a vacillálás, ugyan melyik gyártó megbízható, mekkora méret szükséges a babának, bugyipelenka, vagy inkább nadrágpelenka lenne jobb? Szeretnénk egy kis segítséget adni abban, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a tökéletes pelenka megtalálásához.

Méret

A megfelelő méret nélkülözhetetlen! Fontos a jó illeszkedés, a biztonság és nem utolsó szempont, hogy kényelmes legyen! A babák mérete eltérő lehet, így mielőtt pelenkavásárlásra indulunk, érdemes megmérni a kicsi súlyát.

Nem javasolt nagy mennyiségben vásárolni, mivel a picikék napról napra növekednek, így pénzt takaríthatunk meg és a fölösleges pelenkacsomagok gondját is megtakaríthatjuk.

Ár

A pelenkák ára igazán borsos is tud lenni. Mindenképpen hasznos vetni egy pillantást a csomagoláson lévő darabszámra és egységárra. Ez alapján tudhatjuk meg egy pelenka árát.

Ha már megvan a bevált márka, nyugodtan lehet havi csomag is vásárolni. Időnként jelentős pelenka akció is elérhető! Ha van rá lehetőség, mindig jó egy kicsit spórolni.

Nadrág vagy bugyipelenka?

Minden szülőnek megvannak a saját szokásai és bevált módszerei. Eddigi tapasztalataink alapján azt mondhatjuk el, hogy újszülött apróságoknál a nadrágpelenka a megfelelő választás.

Ha a baba már aktívabb időszakába került, érdemes kísérletezni a bugyipelenka használatával.

Nedveségjelző csík

Néhány pelenka nagyon hasznos nedvességjelző csíkkal van ellátva, így könnyedén lehet látni, hogy mi történik odalent. A fehér csík helyett sárga el színeződés látható, ami alapján azt is lehet tudni, éppen mennyire van tele a pelus.

Ez egy szuper innováció, hiszen egy pillanat alatt felmérhetjük mi a helyzet. Apukák számára ez egy arany funkció, biztos jelzést kapnak arról, hogy eljött-e a pelenkacserélés ideje.

Összegzés

Nagyon változó, hogy az adott lurkónál éppen melyik bugyipelenka vagy nadrágpelenka szuperál a legjobban. Reméljük, hogy ez a néhány pont segítséget nyújt a pelusok sűrű erdőjében.

Még szintén kedvelheted...