obszidián

Ezért érdemes obszidián karkötőt hordani

Az obszidiánt másképp vulkáni üvegnek is nevezzük, mivel vulkánkitörés után keletkezik, amikor a forró láva a lehűlése után megszilárdul. Nem kristályosodik ki, így egy amorf, üvegszerű anyag keletkezik.

Legnagyobb mennyiségben a földkéregben található, az óceániai törésvonalakon. Ismerték már a kőkorszakban is, mivel a leletek arra mutatnak, hogy nyilakat, késeket készítettek belőle. Olyannyira becsülték, hogy a holtak mellé temették az obszidiánból készült eszközt is, különösen, ha vezető volt az elhunyt.

A ma ismert legrégebbi obszidián lelet nagyjából 9000 évvel ezelőtt készült Mezopotámiában. Eleinte csak használati tárgyakat készítettek belőle, majd ékszereket, és ruhadíszeket is.

Ha obszidián karkötőt viselünk, dominanciát és magabiztosságot sugallunk. Az obszidián méltóságával mi is erősebbek és energikusabbak leszünk, mivel a kő ereje mintegy pajzsként burkol be minket. A negatív hatások kevésbé érnek el minket, emiatt minket is kevésbé öntenek el a negatív és ártalmas energiák, gondolatok. Ásvány karkötő formában az obszidián igazi védelmi kör, amely körülöleli nem csak a csuklónkat, de minket magunkat is.

Mire van hatással az obszidián?

Mire is van hatással ez a fenséges, méltóságteljes kő? Igen erős védelmi hatással rendelkezik a test energiáira nézve, az ízületi problémákat enyhíti, segít a méregtelenítésben, áldásos a hatása a prosztatára, és még az érelmeszesedés ellen is kiválóan aktivizálható.

Elképesztő erővel szívja el és semlegesíti a környezetünkben lévő negatív energiákat, mint valami tisztító tűz, úgy töri porrá a rajtunk elhatalmasodó gondot és negatív gondolatokat.

Az obszidián segítségével nemcsak, hogy megszabadulunk a negatív erőktől, de felfedi azok okait is, és felszabadulást eredményez, mikor meglátjuk a sötét energiák örvénylésének okát.

A tisztítást el lehet végezni füsttel vagy folyóvíz alatt. Segít a szervezet teljes méregtelenítésében, serkenti a vérkeringést és még a hideg végtagoknak is kellemes melegséget hoz. Azonban arra is vigyázni kell, hogy olyan nagy problémákat is a felszínre emelhet, amivel még abban a pillanatban nem tudunk szembenézni, ezért eleinte csak óvatosan viseljük a belőle készült karkötőt.

Még szintén kedvelheted...