A legextrémebb ételek a világon – megkóstolnád őket?

Enni sokan szeretünk, de nem mindenki hajlandó extrémebb falatokat is megkóstolni. Persze, kinek mi az extrém? Van akinek már az is durva túlzás, hogy a megszokott 20-25 ételen kívül bármi újat is megkóstoljon. És vannak olyanok is, akik alig várják, hogy megérkezzenek egy új országba, máris rávetik magukat a helyi ételkülönlegességekre.

Nem csak idegen országokban lehet extrém ételeket enni azonban, hiszen a magyar konyhában is vannak, akik két nem összeillő ételt párosítanak össze. De cikkünk most kimondottan olyan ételekről szól, amik valóban bizarrnak tűnnek.

Melyek a legfurcsább ételek?

Lássunk hát néhányat közülük, ha pedig éppen az online rádiók között keresel, akkor találj egy jó zenét, ami megnyugtat, mivel a következő sorok felvihetik a pulzusod!

Az első legyen mindjárt a csirkemell puding. Ha most vettél egy mély levegőt és azon gondolkodtál, hogy ez meg mi lehet – megértelek. A Tavuk Göğsü egy török étel, melynek elkészítése során a csirkemellet pépesítik és vanília pudinggal keverik össze.

Ha szereted a rántottát, akkor mit szólnál egy kis férges rántottához mondjuk holnap reggelire? Igen, Ázsiában szolgálják fel, az ottani lakosok nagy örömére. Vietnámban rendkívült kedvelt csemege.

Evezzünk még bizarrabb vizekre! A Balut egy szintén ázsiai csemege, amely nekünk európaiaknak  elég kegyetlennek hangzik: a kiskacsákat hagyják fejlődni a tojásban, majd élve megfőzik, tálalásig forró homokban tartják. Úgy tartják, hogy jó potencianövelő szer.

Az Escamoles egy mexikói étel, amely egy bizonyos óriáshangya tojása, mely a helyiek szerint vetekszik a kaviárral. Talán a legbrutálisabban felszolgált étel a japán Ikizukuri, amelyet  már Ausztráliában és Németországban is betiltottak. Ekkor úgy filézik ki a halat, hogy még él, és ekként teszik a tányérra.

Újfent ázsiai, nevezetesen kínai étel a kobra szív. Csakis nyersen fogyasztják, méghozzá amíg még dobog és egy kis pohárka kobravérrel is leöblítik utána. Talán a legbüdösebb étel a világon az izlandi hakarl, ami tulajdonképpen cápahús hónapokig rothasztva, és embertelen  ammóniaszagot áraszt.

Még szintén kedvelheted...