Mire jó a SEO?

A SEO, mint fogalom mindig felmerül az online tér világában. E nélkül ugyanis valódi, átütő siker aligha érhető el. Ezért az alábbiakban röviden összefoglaljuk mire jó a SEO és miért is olyan fontos ez manapság.

Mit jelent a SEO?

A SEO lényegében egy külföldi kifejezés, mely kifejtve Search Engine Optimization. Magyarra szó szerinti fordításban ez annyit tesz kereső motor optimalizálás, de a legtöbbször csak keresőoptimalizálásként hivatkoznak rá.

A keresőoptimalizálás lényege, hogy egy weboldalt úgy fejlesztenek, adott kifejezésre, vagy szóra, hogy a Google, vagy más keresőmotorok keresését követően a találati lista minél előkelőbb helyére helyezte az oldalt. Ennek eléréséhez a weboldal számos elemét kell úgy igazítani, hogy az a Google algoritmushoz igazodjon és minél jobb eredményt generáljon. Ebben természetesen a szakértők SEO tanácsadás szolgáltatása érhet a legtöbbet, hiszen ők már ismerik ezeknek az algoritmusoknak a „viselkedését”.

Miért fontos a SEO?

A keresőoptimalizálás azért roppant lényeges egy weboldal szemszögéből, mert a vásárlások, legyen az végül online, vagy személyes vásárlás, az esetek jelentős részében kereséssel indul az interneten.

A weboldalaknak ebben a keresésben kell minél jobban szerepelniük.

Amikor egy leendő, potenciális vásárló ugyanis rákeres valamire az interneten, akkor mindig pár adott kifejezésre keres rá. Az így kapott listán, amit a keresőmotor generál számára, akkor az esetek többségében csak az első néhány találati eredmény fogja ténylegesen érdekelni.

Amennyiben ezekben nem találja meg számítását, akkor a legtöbb érdeklődő inkább kifejezést vált és arra is generál egy újabb keresést.

Tehát aki a találati lista alján helyezkedik el, vagy ami még rosszabb a második oldalra szorul, az alapból hátrányból indul a vevők kegyeiért, hiszen igazából el sem érik őket a potenciális vevők. Akár azt is mondhatnánk, hogy a keresőoptimalizálás hiánya egyben lehetséges bevétel kiesés is egyben.

Ennek orvoslására tehát a legjobb egy megbízható SEO szakember felkeresése, akinek szakértelmével könnyebben bekerülhet egy weboldal a legkeresettebbek közé. Természetesen nagyon fontos, hogy megfelelően végezze el a linképítés folyamatát is.

Még szintén kedvelheted...