ágyi poloska

Harc az ágyi poloskák ellen

A poloskák könnyen elszaporodhatnak otthonunkban és ha már az ágyunkba is beköltöztek, szükséges intézkedni ellenük, mivel csípésük kellemetlenségeket okozhat. Mielőtt szakemberhez fordulnánk, megpróbálkozhatunk egyszerű, olcsó házi praktikákkal is, amelyek eredményesek lehetnek a velük való harcban. Ebben a cikkben egy fokhagyma keveréket mutatunk be, amely megakadályozhatja bejutásukat otthonunkba.

Fokhagyma – az igazi rovarűző szer

Az ágyi poloskák és hasonló betolakodók kellemetlen csípéseket okozhatnak és mivel nehéz elpusztítani őket, más módszerekkel kell próbálkozni.

A fokhagyma ismert gyógynövény, amelyet az ember már ősidők óta használ különböző egészségügyi problémák kezelésében. Mivel képes a parazitákat kiűzni a szervezetből, felvetődik a kérdés, hogy sikeres lehet-e az ágyi poloskák eltávolítására is otthonunkból. Ezek gyakran ősszel bejuthatnak lakásunkba, és megelőzésképpen érdemes akár házi fokhagymakeverékkel is próbálkozni.

A következő recept segíthet, hogy elriasszuk őket. A fokhagymára jellemző erős, karakteres illat képes a betolakodók távol tartására. Két darab fokhagymát reszeljünk le, és öntsük fel fél liter vízzel. Ezután a keveréket hagyjuk állni, majd kezdhetjük is a használatát.

Fújjuk be az ajtókat, ablakokat, a teraszt, természetesen kívülről, hogy a lakásban ne érződjön az erős szag. Bár ez a recept nem konkrétan az ágyi poloskák kiűzésére szolgál, érdemes kipróbálni, mert segíthet távol tartani őket. Nagy előnye, hogy a fokhagyma viszonylag olcsó, könnyen beszerezhető, a keverék pedig könnyen elkészíthető.

Forrás: How to Kill Bed Bugs?

Még szintén kedvelheted...