A telefontok megmutatja, kik vagyunk

Személyes tárgyaink többet árulnak el rólunk, mint gondolnánk. Lassan két évtizede, hogy a mobiltelefonunk is becsatlakozott ezen tárgyak sorába. Előkapjuk a dugóban ülve, a munkahelyen, a boltban vásárlás közben és sokak számára az esti kikapcsolódás szerves része is a mobilozás.

A legtöbben telefontok használatával védik féltett eszközüket a sérülésektől, de a tok nem csak óvja a készüléket, személyiségünk kiterjesztése is egyben.

A telefontok a személyiségünkről árulkodik

Ma már senki sem lepődik meg azon, ha egy ruházati boltban bukkan rá álmai telefontokjára. Ez a hétköznapinak számító használati tárgy ugyanis a divat része lett és minél trendibb, minél stílusosabb, annál szívesebben vásároljuk.

Mielőtt a vásárlásról döntünk, mérlegeljük, hogy milyen színű legyen a kiválasztott tok és ebben szinte teljes mértékben az egyéni ízlésünkre hagyatkozunk. Egy indiai kutatás kiderítette, hogy azok, akik fehér telefontokot vásárolnak a készülékhez, fontosnak tartják a tisztaságot, a rendet és a higiéniát. Akik viszont a feketét preferálják, általában kifinomultak és precízek.

Mathew Diemer színpszichológus szerint azok, akik kék színű telefontokot vásárolnak, tartózkodóak, nyugodtak és nem keresik a figyelmet. A piros szín a fizikai energiával, a versenyképességgel, a vággyal, az impulzivitással áll kapcsolatban. Aki pedig arany színűt választ magának, az szereti a luxust és nem bánja, ha ezt mások is észreveszik.

A legtöbb mobilhasználó szerint az egyetlen, igazi és tökéletes telefontok egyszerűen nem létezik. Az egyik neves gyártó cég kutatása bizonyítja, hogy a millenniumi generáció 53 százalékának van egynél több mobiltokja van, és közel kétharmaduk az öltözékéhez vagy a sminkjéhez választva cserélgeti azokat.

Ha belépünk egy mobiltelefon üzletbe, máris legalább száz féle mobiltok vonzza magához a tekintetünket. Az előre gyártott termékek között is megtalálhatjuk az igazit, de kifejezetten erre szakosodott tervezők kínálatára is hagyatkozunk. Sőt, akár magunknak is tervezhetünk egyedi mobiltokot.

Aki ilyesmire vágyik, akár művészi kivitelezésű telefontokkal is díszítheti készülékét. Sztárok, idézetek, sorozatok, műalkotások, márkanevek és még a saját kutyánk is megjelenhet rajta, ezzel is személyesebbé téve a mobiltelefonunkat.

Még szintén kedvelheted...