10 reggeli gyakorlat

Ha felkelés után még úgy érzed, öt percig jó lenne ágyban maradni, de hát mégis kéne egy kicsit mozogni is, akkor ez a 13 gyakorlatos feladatsor minden reggel segíthet rajtad. Kicsivel több mint öt percet vesz igénybe a gyakorlatsor végrehajtása, és garantált, hogy utána már nem akarsz visszafeküdni és jobban indul a napod!

Tíz gyakorlat reggelre

Nyújtás, kéz fej fölé kinyújtva: ez egy teljes testnyújtás, amit gyakran önkéntelenül is csinálunk reggel. Egy kis irányítottságot érdemes belevenni – nyújtsd ki a kezed a fejed fölött, a lábadat is ameddig kényelmes, ezt a pozíciót 3-4 mély lélegzetvételig tartsd meg.

Térdfelhúzás: hanyatt fekve, felhúzott térdekkel fekve húzd a törzsedhez az egyik, majd a másik térded, ameddig kényelmes. Az optimális nyújtás érdekében a kezeiddel fogd a térdet, és finoman tartsd lenyomva a törzseden, szintén 3-4 mély lélegzetvételig.

Combizom nyújtás: fogd meg az egyik térded, zúzd magad felé, majd nyújtsd ki felfelé ameddig kényelmes. Vegyél néhány nyugodt lélegzetet, majd engedd le, és cseréld. Fokozottan figyelj a tested jelzéseire: ameddig kényelmes, addig menj!

Térdfelhúzás párosan: ugyanaz, mint a második gyakorlat, csak itt egyszerre kell mindkét térded magadhoz húzni. A fenekednél és a derekadnál kell érezned a nyújtást, a fejed semmiképp ne emeld fel.

Csavar: feküdj felhúzott térdekkel, talpad legyen az ágyon, kezeid nyújtsd ki oldalra. Lassan mozgasd a térdeid az egyik irányba ameddig bírod, és törekedj rá, hogy a vállad az ágyon maradjon. Pár nagy levegő után vissza középre, és jöhet a másik irány.

Törzsfordítás: ennél a gyakorlatnál már ülni fogsz. Ülj az ágy szélére, lábaid érjék el a padlót, és mellső középtartásban forgasd a törzsed egyik irányba, majd pedig a másik irányba. 8-10 ismétlés ajánlott, mindegyiknél egy-egy nagy levegővel.

Mellkasnyújtás: nyomd ki a mellkasod úgy, hogy a kezeid csípőre teszed, vállad hátratolod, és 3-4 levegővételnyi ideig tartsd ki a pózt. Érezheted a mellkasi izmok nyúlását.

Hátizmok nyújtása: kulcsod össze a kezeid, és nyújtsd ki magad elé vállmagaságban. Nézz le, domboríts, pár lélegzetnyit tartsd meg a pózt, majd lazulj el.

Könnyített guggolás: lábaid vállszéllességben legyenek, kezeid pedig vállmagasságban nyújtsd előre. Ebben a pozícióban lassan állj fel az ágyról (a térdek ne kerüljenek a lábfejek elé), majd ereszkedj vissza. Ezt 8-10 alkalommal tedd meg.

Oldalsó nyújtás: az utolsó gyakorlatot már állva végezd. Kezek csípőn, jobb lábad helyezd a bal elé, emeld fel a bal karod a fejed fölé, lassan nyújts jobbra. Pár nagy levegő után csere. Az oldaladon kell érezned a nyújtást. Ha minden gyakorlattal végeztél, indulhat is a nap!

Még szintén kedvelheted...