6 tipp a reggeli fáradtság ellen

Minden reggel felkelsz, de mégis úgy érzed, hogy még 8 órát ráhúznál? Ez nem éppen egy természetes dolog, de könnyedén legyőzheted a reggeli fáradtság érzését, ha követed az alábbi tippeket!

Első tipp: felejtsd el a szundit!

Nem, az a plusz 10 perc nem fog hatni, sőt kifejezetten rosszul jársz vele. A szundi funkcióval nem csak az alvásod szakítod meg, hanem az ébredési folyamatokat is jól megkavarod. Inkább állítsd későbbre az ébresztőt, de az első csengésre kelj fel!

Második tipp: egy pohár víz sokat segíthet!

A fáradtság érzése gyakran az enyhe kiszáradás tünete. Sokan már nem isznak lefekvés előtt, emiatt reggelre kiszáradnak, amitől még fáradtabbnak, sőt, inkább gyengének érezheted magad. Kelj fel szundi nélkül, küldj le egy pohár vizet, és már jobban is érzed magad. A víz egyébként segít a gyomrod felkészíteni a reggelire is.

Harmadik tipp: moss arcot egy kis hideg vízzel!

Nem a legkellemesebb dolog, de egy hideg vizes frissítés sokat segíthet abban, hogy magadhoz térj. Eleink is így kezdték a reggelt, és bár ma már hamarabb állunk be a zuhany alá, ha arra nincs idő, egy tenyérnyi friss víz jót tehet!

Negyedik tipp: reggelizz!

Az, hogy a reggeli-e a legfontosabb étkezés nincsen kőbe vésve. Ugyanakkor már számos esetben bizonyították, hogy a jól megválasztott reggeli segít legyőzni a fáradságot, és tényleg akár délig tartó lendületet tud adni. A jó reggeliben van bőven fehérje, némi szénhidrát, illetve egy kis cukor, hogy a tökéletes üzemanyagot megkapja a szervezet.

Ötödik tipp: mértékkel idd a kávéd!

A kávéfogyasztás egy olyan reggeli rituálé, amiről sokan nem tudnak lemondani. Azonban ha szeretnéd, hogy valóban haszna is legyen, akkor elég egy csésze, reggeli után, cukor nélkül. Éhgyomorra soha ne idd a kávéd, mert úgy nem fejti ki megfelelően a hatását, sőt lehangolt, fáradt leszel tőle mire a munkahelyre beérsz.

Hatodik tipp: ihatsz koffeinmentes italokat is!

Ha a kávé nem a kedvenced, vagy nem vagy híve a koffeinnek, akkor számos lehetőséged van: zöld teák, zöld kávék, koffeinmentes teák és kávék. De akár egy smoothie, esetleg fehérje turmix is belefér innivalónak. Mégis, a sima csapvíz talán a legjobb!

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy hogyan indítja a reggelt, de érdemes lehet felülvizsgálni a szokásainkat, hiszen lehet, hogy pont azok miatt érezzük úgy, hogy minden reggel egy hétfő reggel. 

Még szintén kedvelheted...