Mit tegyünk, ha Budapesten van szükség autónyitásra?

Ha elveszett, ha beletört, nem működik, elkopott, nem fordul, nem megy bele, benne maradt, lemerült, elromlott… – bármi megtörténhet egy slusszkulccsal, ha nem vigyázunk. De ha oda figyelünk a dolgokra, esetleg még akkor is előfordulhat.

Elővigyázatosság

Vannak azonban olyan intézkedések, megelőzések, melyek megtételével bizonyos esetek elkerülhetőek. Ha már több éves az autónk, akkor ez azt is jelenti, hogy a kulcsunk és a zárunk sem túl fiatal. Érdekes, hogy az emberek általában gondot fordítanak autójuk állapotára, rendszeresen viszik szervizbe, átnézetik, kicseréltetnek rajta dolgokat, de a zárral valahogy nem foglalkoznak, az kiesik a látókörükből.

Pedig érdemes erre is figyelemmel lenni. Ha már elvékonyodott, elkopott, csináltassunk újat. De, ami a legfontosabb, mindig legyen legalább egy működő pótkulcsunk is!

Persze ez sem húz ki minket a bajból, ha épp beletört a zárba a kulcs, de ha elveszett, elromlott, esetleg bezártuk az autóba, akkor azért van mihez nyúlnunk.

Az autónyitás Budapest területén sem okoz gondot

Ha mégis megtörténik a baj, akkor sem kell megijedni, mert az autónyitás Budapest viszonylatában is könnyen, egyszerűen megoldható. Csak az a fontos, hogy ne próbáljuk meg mi megoldani, mert annak biztos, hogy rossz vége lesz. Nem kell a kis bajból még nagyobbat csinálni.

Az Interneten ne arra keressünk rá, hogy WC pumpával, hitelkártyával, fogpiszkálóval, nagykalapáccsal, feszítővassal hogyan tudnánk kinyitni, mert biztos, hogy nem járunk jól. Szinte biztos, hogy nem tudjuk kinyitni, és még a zárat és/vagy az ajtót is tönkre fogjuk tenni.

Elég egy rossz mozdulat, és nemcsak a fényezést, de magát a zárat is elbaltázzuk. A vége úgyis az lesz, hogy szakembert kell hívnunk, és a javítás is több időbe és pénzbe fog kerülni, mintha nem nyúltunk volna hozzá.

Helyszíni javítás

A legjobb megoldás, ha egy hozzáértőre bízzuk a feladatot, aki hamar a helyszínre tud jönni, és sérülésmentesen, gyorsan, szakszerűen elhárítja a problémát, ugyanis megfelelő szerszámok és szaktudás nélkül az ajtó nem fog kinyílni.

Az autónyitás technikája függ a kocsi típusától, évjáratától. A legtöbb esetben az ajtózáron keresztül megoldható, sőt, az elveszett kulcs is pótolható. Ha erre a szolgáltatásra van szükségünk, akkor bízzuk szakemberre, aki rövid időn belül a segítségünkre lehet!

Még szintén kedvelheted...