Milyen előnyei vannak, ha otthon is van egy hinta?

Olyan időkben élünk, amikor bármikor újra elrendelhetik az otthon maradást és ha ez bekövetkezik, akkor nehéz lehet biztonságosan kijutni a szabadba és szórakozni. Az iskolák szüneteltetése vagy bizonyos osztályok karanténba zárása még nehezebbé teszi a gyerekek számára, hogy kiegyensúlyozottak maradjanak testükben és elméjükben. Nem igazán lehet azt elvárni a gyerekektől, hogy nyugodtan legyenek otthon és szépen foglalják el magukat, hogy mindeközben a szülők végezhessenek egy kis munkát. A benti fizikai és virtuális játékok segíthetnek, de ha nincs otthon egy játszótér, egy hinta vagy egy csúszda, akkor nehezen lehet megoldani, hogy a gyerekek fizikailag egészségesen legyenek aktívak.

Azonban a Játszótérland által biztosított hintakészlet megváltoztathatja ezt.

Képzelje el, hogy gyermekei a saját kertjükben élvezik a játszótér örömeit. Képzelje el, hogy megtapasztalják a játék mókáját egy játszótéren, miközben Ön az otthonában figyelheti őket. Nézzük milyen előnyei lehetnek annak, ha egy saját hinta kerül az otthonunkba.

Gyors eljutás a játszótérre

A játszóparkok remek szórakozást nyújtanak a gyerekeknek, de az odajutás nehézségekbe ütközhet a pandémia idején. De még a kiszámíthatóbb időkben sem volt ezt mindig egyszerű megoldani. Mindenkinek fel kell készülnie, össze kell csomagolni és meg kell tervezni az odajutást az indulás előtt. A Játszótérland hinta által a hátsó udvarban nincs szükség várakozásra! Gyermekei akkor mehetnek ki a szabadba és játszhatnak, amikor csak akarnak. Ez kevesebb felkészülési időt jelent a szülőknek, és több szórakozást nekik.

Egészségfejlesztés

A szabadban történő játék jót tesz a gyerekek egészségének. A fizikai mozgás lehetővé teszi számukra, hogy elégessenek egy kis energiát, és közben szórakozzanak is. Főleg egy hosszú tél után és az otthonmaradási irányelvek betartása után a kint töltött idő és a hintázás jót tesz a testüknek és az agyuknak.

A szülőknek több ideje szabadul fel

Valljuk be, elfoglaltak vagyunk. Ha otthonról kell dolgozni, vagy mindig is az volt a munkája, hogy az otthoni háztartást működtesse, mindkét esetben sok a tennivaló. Ha viszont van egy hintája a hátsó udvarban, úgy figyelheti a gyerekeket, hogy közben házimunkát végez vagy bedolgozik a cégnek. Akár korábban akarja kezdeni az étkezést, akár tudja folytatni azt a regényt, amelyet már szívesen olvasott, van ideje ezekkel foglalkozni, amíg a gyerekek szórakoznak.

Egy kisebb közösség megteremtése

Ha a hinta bevált, akkor gyermekei már sokszor egyedül játszhatnak. A hátsó udvarban nem kell attól tartani, hogy túl közel kerülnek más gyerekekhez vagy felnőttekhez, hogy elkapjanak bármilyen fertőző betegséget. Amikor pedig már biztonságosabb kimenni a szabadba és több emberrel találkozni, meghívhat embereket az otthonába. A kerti hintát pedig feltudja ajánlani más gyerekek számára is. Ismét nem kell aggódni amiatt, hogy el kell készülni és máshova menni, csak élvezni kell az otthon atmoszféráját közösen a barátokkal vagy a rokonokkal.

Még szintén kedvelheted...