Motiváció a street workout park edzéshez

Valamilyen formában mindannyiunknak van motivációja, különben miért vonszolnánk ki magunkat az ágyból a hideg téli reggeleken, hogy elkullogjunk a street workout park eszközeihez edzeni, vagy medencébe ugorjunk úszni, vagy esetleg a járdát taposni futás közben a sötétben.

A motiváció sokféle formában jelentkezhet, és különböző lehet a forrása az emberek között. Ez idővel változhat is, és ennek így is kell történnie, hiszen az életkor előrehaladtával sokat változunk, és amikor elérjük a kezdetekben kitűzött célokat, újakat kell bevezetnünk. Magam is tudom, hogy mi késztetett arra, hogy kezdetben testneveléssel foglalkozzam, és az megváltozott ahhoz képest, ami most hajt.

Az életem jelenlegi szakaszában a street workout parkban történő edzést gyakorlom odaszántan és szeretném megosztani, hogy mik vezérelnek ebben. Remélhetőleg ezek egy részével te is tudsz azonosulni, vagy legalábbis elgondolkozol azon, hogy neked mi a motivációd?

Jó példakép legyek a gyerekeim számára

Nem akartam azon apák közé tartozni, akik nehezen tudnak játszani a gyerekeikkel, hanem azt akartam, hogy a parkban futhassak velük labdát rúgva, akadályokat mászva és így tovább.

A legnagyobb dolog azonban az volt, hogy meg akartam mutatni a gyerekeimnek, hogy eltudjuk érni, amit kitűzünk magunk elé. Ennek érdekében küzdöttem a street workout park edzések során és megpróbáltam megtanítani magam, hogyan dacoljak a gravitációval, amikor a saját testsúllyal elvégzett gyakorlatokra került sor.

Fitt és egészséges legyek

Ez tényleg nem igényel túl sok magyarázatot, remélem. Fittnek és egészségesnek lenni nem csak kevesek kiváltsága lehet, hanem ez mindenkinek a feladata. Nem kell mindenkinek sportolónak lennie, de mindenkinek mozognia kell valamilyen formában és a street workout park kiválóan alkalmas erre a célra. Sajnos tudjuk, hogy a mai társadalmunkban ez nem így van minden esetben és én nem akartam az elkényelmesedés és az egészségtelen fogyasztás csapdájába esni.

Kihívást jelentő feladatokat tudjak megvalósítani

Amikor elkezdtem a street workout parkos edzéseket nagyon határozott céljaim voltak. Azt akartam elérni, hogy megtudjam valósítani a nehezebb gyakorlatokat is. Az első évben, sok próbálkozás, tanulás és kitartás után sikerült ezeket a célokat elérnem. Nem akarok idős emberré válni, és azon rágódni, hogy mennyire jó lett volna ilyen gyakorlatokat is elvégezni.

Jól nézzek ki

Annak ellenére, hogy a street workout park edzésem és az, amiről az emberekkel beszélek, inkább arról szól, hogy mit tudunk elérni, nem pedig arról, hogyan nézzünk ki, azért én is hálás vagyok a megjelenésemért, és vágyom arra, hogy továbbra is jól nézzek ki. Ez egyáltalán nem rossz dolog, jó érzés örülni a sikereinknek.

Megőrizzem mentális egészségemet

Úgy gondolom, hogy sok mindent el lehet mondani a fitneszről, a fizikai egészségről és arról, hogy ez hogyan kapcsolódik a mentális egészségünkhöz. Persze nem a street workout parknak van a legfontosabb szerepe a mentális egészség szempontjából, de egyszerűen fogalmazva, az edzés endorfinokat szabadít fel, amitől jól érezzük magunkat és pozitív az elménk számára is.

Kétségtelen, hogy télen a kora reggeleken történő szabadtéri street workout parkban történő komoly edzés nem feltétlenül olyan jó érzés, de ezek azok a dolgok, amik arra késztetnek, hogy reggel kikeljek az ágyból és folyamatosan feszegessem a határaimat. Szóval nincs más hátra, minthogy megkérdezzem…

Téged mi motivál arra, hogy kikelj reggel az ágyból?

Még szintén kedvelheted...