ipari csarnoképítés eredménye

Komoly szerepet kap az ipari csarnoképítés

Kis hazánkban egyre-másra épülnek raktárak, logisztikai- és bevásárló központok, Budapest szélén, a ritkán lakott, külső kerületekben, illetve nagyobb városok peremén, főutak mellett. Ennek csak részben oka a webáruházak elterjedése, az online vásárlás. A belváros zsúfoltsága is indokolttá teszi a nagy raktárak kitelepülését. A szállítást, tárolást, csomagolást könnyebb ezekről a helyszínekről intézni.

Ezeknek a feladatoknak az ellátásához egyre több és nagyobb épület kialakítására van szükség, ezért az ipari csarnoképítés egyre inkább előtérbe kerül.

Elvárások

A csarnoképítésnél elsődleges szempont a szakszerűség, és az, hogy a felépült csarnok szerkezete időtálló, strapabíró legyen, illetve az, hogy mindenképp feleljen meg a szükséges előírásoknak.

Fontos, hogy ellen tudjon állni az időjárás viszontagságainak, az erős szélnek, szélsőséges hőmérsékletnek, feleljen meg a biztonsági és tűzvédelmi jogszabályoknak.

Funkció

Egy csarnoknak sokféle szerepe lehet, igen széles a felhasználási lehetőség, hiszen nemcsak tárolásra használható.

Építhető például belőle ipari csarnok, vagy egy szerelőműhely. De bátran megállja a helyét, mint konferencia központ vagy rendezvény-terem, esetleg középület. Természetesen, mint raktárépület is funkcionálhat, vagy mint hangár, egyéb mezőgazdasági épület, tároló.

Az állattartásban is jó szolgálatot tesznek a csarnokok, mert haszonállatok, marhák, birkák, vagy akár lovak tartására is használhatjuk.

Gumiszerelő műhely mellé például érdemes sátor vagy ponyvacsarnokot építeni, mely kiválóan megfelel gumiabrocs hotelnek, hiszen egyre több autós igényli ezt a szolgáltatást gumicsere alakalmával. Inkább fizet a bértárolásért, mert nem tudja otthon tartani a fél évig nem használt gumit.

Egy kis különlegesség

Nem biztos, hogy költséges csarnokot kell választani, léteznek zseniális megoldások is, mellyel megoldható az olcsó csarnoképítés.

Ilyen például a légkupola. Használható sporteseményekhez, mint sportsátor. Legnagyobb előnye, hogy felépítése nem igényel tartószerkezetet, mivel a belső nyomás az, ami megtartja, így alakját nem változtatja.

Nagyon könnyen felépíthető, és lebontható. Gyakorlatilag négyévszakos, az év minden napján, azaz bármikor használható.

Még szintén kedvelheted...