Hogy írjunk érdekes Facebook posztokat?

A Facebook posztoknak sok célja lehet, lehetőségünk van bejelenteni az életünkben bekövetkező változásokat és eseményeket a rokonoknak és barátoknak vagy alkalmunk nyílik kérdezni ismerőseinktől. Emellett kifejezhetjük a véleményünket és megoszthatjuk személyes tapasztalatainkat is.

A Facebookot nemcsak magáncéllal, hanem üzletünk népszerűsítéséhez is használhatjuk. A következő tippek a marketingcélokkal történő posztolásban is segíthetnek.

Rendszeresen posztoljunk minőségi tartalmat

A Facebook posztírás segítségével olvasóink mindig értesülhetnek az újdonságokról. Ha nincs erre időnk, úgy is megoldhatjuk, hogy egyszerre megírunk több posztot és használjuk az időzítés funkciót. Így a tartalmaink akkor fognak megjelenni, amikor mi szeretnénk.

Törekedjünk a közérthető fogalmazásra. Ne írjunk terjengősen, mert a lényeget jobban megjegyzik az emberek, ha tömören közöljük.

Figyeljünk oda a helyesírásra, mert ezt a legtöbben figyelembe veszik a posztjaink minőségének megítélésekor. 

Tegyük interaktívabbá az oldalunkat

Feltehetünk a követőinknek kérdéseket, hogy érezzék, érdekel minket a véleményük és visszajelzésük.

Videókat is közzé tehetünk, hogy közvetlenebb kapcsolatot alakítsunk ki. Ha éppen nincs új információ, amit megoszthatnánk a videóban, válaszoljunk az oldalunk látogatói által gyakran feltett kérdésekre.

Hassunk az emberekre vizuálisan

Ha lehetséges, adjunk a posztokhoz képeket vagy ábrákat, mert a legtöbb ember érdeklődését ezek jobban fenntartják, mint a kép nélküli szövegek.

Osszuk meg a más oldalakon készített tartalmainkat is, a többi közösségi média oldalunk linkjét is használhatjuk.

Ha van weboldalunk, akkor azt is linkeljük be. Ha üzleti célból posztolunk és van rá lehetőségünk, próbáljunk promóciókat ajánlani, hogy növeljünk a szolgáltatásunk iránt érdeklődők számát.

Használjunk a kulcsszavakhoz hashtag megjelöléseket

A hashtagek beszúrását nem szabad túlzásba vinni, csak néhányat tegyünk ki posztonként. Próbáljunk olyan tömören megfogalmazott kulcsszavakat megjelölni, amelyekre sok felhasználó keres rá.

A hashtagelt kifejezések jegyzékbe kerülnek. Ezáltal egy adott téma iránt érdeklődők a releváns tartalmat könnyen megtalálhatják az oldalunkon.

Még szintén kedvelheted...