black scooter

Mire jó a roller a városi környezetben?

Egyre kedveltebb közlekedési eszköznek számít itthon is a roller, mely ráadásul a kikapcsolódáshoz is ideális társ. De mi az oka annak, hogy egyre többen választják? Ebben a cikkben 5 olyan tulajdonságot ismerhetünk meg, ami miatt szinte nélkülözhetetlen a roller.

Nem kell törődni a közlekedési dugókkal

Ha rollerre pattanunk, akkor többet nem kell a közlekedési dugók miatt aggódnunk. Ez az eszköz kiválóan alkalmas arra, hogy a legszűkebb helyeken is átjuthassunk vele, és nem kell beállnunk az autók végeláthatatlan sorába.

A közlekedési sebessége még éppen megfelelő ahhoz, hogy ne csak nagyobb utakat tegyünk meg vele, de ezt közben élvezzük is.

Nem kell parkolóhelyet keresni

Budapest, de bármelyik kisebb vagy nagyobb magyar város alapvető problémája is közös, hogy szinte lehetetlen parkolóhelyet találni. Igaz ez az otthonainkra, ahol fürtökben lógnak az autók a legkisebb utcákban is, de a frekventált helyekre is, ahol a legtöbb munkahely megtalálható.

Egy jó rollernek köszönhetően nem kell többet a parkolóhelyekkel foglalkoznunk, hiszen ezzel az eszközzel gyakorlatilag ajtótól-ajtóig haladhatunk. Nem csak pénzt spórolunk meg a parkolóhely feladásával, de nagyon sok időnk is megmaradt az állandó parkolóban körözgetés nélkül.

Sokkal több pénz marad más dolgokra

A roller tipikusan egy alacsony fenntartási költséggel rendelkező közlekedés mód, hiszen nem kell tankolni vagy ha az elektromos változatról van szó, akkor ez is nagyon alacsony összegeket jelent. De semmiképp sincs szükség arra, hogy pár tízezer kilométerenként olajcserére vigyük, és nem is kell két gumiszettet fenntartani a téli- és a nyári közlekedéshez.

A rollert az autóval összehasonlítva jön elő igazán az, hogy mennyit tudunk fogni a költségeken akkor, ha nem gépkocsival megyünk a sarki boltba is, és a hónap végén összesítjük a megtakarításokat.

Ha pedig a roller meghibásodik, számos megbízható roller szerviz található már kisebb településeken is, ahol nem csak az alkatrészrendelésben tudnak segíteni, de a szerelési feladatokat is megoldják a szakemberek.

Még szintén kedvelheted...