csapatépítő kávékóstolás

Íme néhány izgalmas ötlet a céges csapatépítéshez!

Csak úgy lehetséges elérni, hogy minden kolléga szinte kivétel nélkül elégedetten, jókedvvel távozzon a céges csapatépítésről, ha kellően változatos csapatépítő programok kerülnek be a rendezvényünk programtervébe.

Emellett persze elengedhetetlen még az élményfaktor és a kollégák közötti folyamatos interakció is, hiszen csak így előzhető meg a klikkesedés, valamint segíthető elő az egymással történő ismerkedés.

Ha pedig mindemellett a programok lehetőséget adnak a kollégáknak olyan dolgot kipróbálni, amely távol áll a személyiségüktől, a habitusuktól, akkor elmondhatjuk, hogy igazán jól sikerült választanunk.

Hogy segítsünk kicsit inspirálódni a mai cikkünkben mutatunk néhány nagyszerű ötletet, amelyekkel nem lőhetünk mellé, legyen szó kültéri vagy beltéri céges csapatépítésről.

Menjünk el egy közös kávékóstolásra!

A közös kávékóstolás több szempontból is szuper csapatépítő program lehet. Egyrészt azért, mert mindenféle korosztály számára ideális. Másrészt pedig amiatt, mert egy jó kávé mellett mindig nagyszerű beszélgetések születnek, amelyre egy csapatépítő során igazán nagy szükség van.

Abban az esetben pedig, ha a versenyszellem a csapatépítőn is utolérne bennünket, akkor rendezhetünk akár egy kisebb kávékészítő versenyt is, amely lehetőséget ad, hogy kreatív módon mutassuk be a készségeinket, miközben javíthatunk a kommunikáción és az együttműködésen.

Szervezzünk közös túrát!

Közösen elmenni túrázni egy kikezdhetetlen program ötlet. Abban az esetben ugyanis, ha a kirándulás jól van megszervezve, akkor szinte kivétel nélkül mindenki élvezni fogja majd.

Persze ehhez az is szükséges, hogy figyelembe vegyük a résztvevők fizikai adottságait, és ne egyből egy megerőltető, emelkedőkkel tarkított területre induljunk el. Szerencsére kis hazánkban rengeteg ilyen gyönyörű hely akad, így jócskán van miből válogatni.

Végül pedig foglaljunk le egy szabadulószobát!

Ahhoz, hogy a csapat kiszabadulhasson a szabadulószobából, össze kell dolgoznunk, ami erősíti bennünk azt az érzést, hogy ha közösen gondolkozunk egy problémán, akkor nincsen számunkra lehetetlen.

Az időkeret miatt pedig rá vagyunk kényszerítve arra, hogy hatékonyan dolgozzunk, hiszen a sokszor több szobából álló feladatokra csak egy óránk van, ami a későbbiekben könnyedén átültethető a munkahelyen is a gyakorlatba.

Még szintén kedvelheted...