női bokacsizma

Hogyan válasszunk lábbelit a hidegebb időszakra?

Egy jó női bakancs, boka- illetve hosszú szárú csizma könnyen hordható, és mindezek mellett még maximális kényelmet is nyújt a használójának hosszabb távon. Ezért is képezik elengedhetetlen részét az őszi-téli ruhatárnak.

Az elérhető kínálat azonban olyannyira elsöprő belőlük, hogy sokszor még a legrutinosabbak is nehezen találják meg azt a modellt, amely minden szempontból megfelel a számukra. Pedig a választás néhány dolog ismeretében egyszerűbb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Ne csak kizárólag a méretet vegyük figyelembe!

Bár való igaz, hogy a méret egy rendkívül fontos tényező, ám azt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a testfelépítés is sokat számít a választás során, és nemcsak a megjelenés szempontjából.

Hogy ne legyen annyira egyszerű a dolgunk, itt nem csak annyiból áll a történet, hogy a magasszárú csizmák a magasabb, a bokacsizmák pedig az alacsonyabbak számára lesznek ideálisak, hanem figyelembe kell venni például azt is, hogy mennyire erős a bokánk.

A vastagabb, erősebb bokára egy bokacsizma, vagy egy olyan bakancs, amelynek pántja a boka részen van, kevésbé jó választás, mivel a figyelmet pont erre a testrészre irányítja.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a bokacsizmáról

A bokacsizmák között is találkozhatunk olyan modellel, ami erősebb boka esetén is nyugodt szívvel hordható. Annyi a lényeg, hogy a választott modell szára, minimálisan a boka felett végződjön, és magasabb sarokkal rendelkezzen, vagy épp hegyesebb, díszesebb legyen  az orra.

Tökéletes példaként említhető ide a trendi kialakítású Kordel kis sarkú női bokacsizma a Chix.hu kínálatából. Ez a lábbeli ugyanis egyáltalán nem jelent negatív optikai tuningot a boka számára, hiszen helyette a lábfejre irányítja a figyelmet.

Hasonlóan fontos a vádli formája és vastagsága is

Egyszer itt nyom, egyszer ott horzsol – tegyük félre a gésák mondását, miszerint a szépségért szenvedni kell, és vegyük figyelembe azt is a lábbeli választásnál, ha a vádlink vastagabb az átlagnál!

Egy rövidebb vagy egy hosszabb szárú bokacsizma nagyszerű megoldásnak bizonyul, mivel ezeknek a szára nem a vádli legvastagabb pontján ér véget. Ha pedig szeretnénk az elért hatást tovább fokozni, viseljünk az új csizma mellé egy olyan nadrágot, amely színben megegyezik vele, hogy még kevésbé legyen hangsúlyos ez a testrészünk!

Még szintén kedvelheted...